Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. üniversitemizde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine, üniversite ile sanayi arasında iş birliği oluşturulmasına, mevcut iş birliklerinin geliştirilmesine, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine destek olmak, yeni proje fikirlerini ve fon/hibe desteklerini duyurmak, patent başvurularının yapılması ve girişimciliğin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların sektörlerin hizmetine sunulması, ticari değeri olabilecek projelerin analiz edilip değerlendirilmesi, lisanslanması ve patent süreçlerinin takibi gibi görevler üstlenmektedir. Ayrıca, üniversite personelinin gerçekleştirdiği eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile ortak projelerin başvuru, uygulama ve ticarileştirme aşamalarında destek sağlamakta, yasal, idari, teknik ve bütçe konularında rehberlik sunmaktadır. 
  
Teknoloji Transfer Ofisi'ni kısaca "bilimsel ve teknolojik alandaki çalışmaların desteklenmesini ve ticarileştirilmesini sağlayan arayüz" şeklinde tanımlayabiliriz.
 
Üniversitelerde teknoloji alanında gelişmeler takip edilmekte ve birçok yeni fikir/proje üretilmektedir. Bunların ticarileşerek günlük hayatta kullanılması üreticilerin faydasına olacaktır. Aynı zamanda ülkenin üretim ve çeşitli faaliyetlerinin kalkındırılmasında oldukça büyük önem taşır. Bu kapsamda birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Bunlardan bazılarını aşağıdaki gibi maddeler halinde sayabiliriz:
· Bilimsel çalışmaların sistemli, gerekli kaynak ve bilgiler sağlanarak yürütülmesini amaçlar. Bu sayede daha başarılı araştırmalar yapılırken aynı zamanda sağlam ve ayrıntılı raporlar elde edilir.
· Akademik çalışmalar sonucu ulaşılan bilgileri ve üretilen fikirleri imkân sahibi firmalar ile bir araya getirir. Bu sayede umut vadeden fikirler ve projeler değerlendirilebilir.
· Fikri mülkiyet hakları konusunda kişileri bilgilendirerek akademik çalışma ve projelerin hakları korumaktadır.
· Projeler için sermaye ve fon araştırması gibi konularda yardımcı olur. Bu sayede bilimsel araştırmalar ve çalışmalar daha risksiz şekilde gerçekleştirilir. Sonucunda uzun yıllar süren destek alamayan projelerin yerini, önceden planlanmış ve desteklenmiş araştırma ve projeler almaktadır.
· Girişimcilere patent alma konusunda gerekli bilgiler verilir. Bu sayede yurt içi ve yurt dışında geçerli patentlerin alınması işlemi başarıyla gerçekleştirilir.